Våra tjänster


VI UTFÖR ALLT INOM MÅLERI OCH LACKERING!


Dannes Ytbehandling AB är ett modernt måleri och lackeringsföretag i Uppsala som erbjuder tjänster inom alla områden av måleri och lackering. Vi är en professionell och högkvalitativ företag som vänder oss till både privatpersoner och företag. Vi har bred erfarenhet och har samarbeten med flera olika företag, vilket gör att vi kan hantera både stora och små uppdrag.

Takmålning

Börjar taket att se trist och slitet ut? Då kan det vara hög tid att utföra en takmålning. Dannes ytbehandling är experter inom området och har lång erfarenhet av att måla tak. Takmålning är inte bara en estetiskt fråga, utan det skapar också en skyddande hinna på taket. Kontakta oss redan idag för att boka din kostnadsfria besiktning!

Det finns många anledningar till att måla om taket. Takets utseende har en stor påverkan på helhetsintrycket av huset. Dessutom utsätts taket dagligen för stora påfrestningar och utmaningar. Vatten, snö och löv som ställer stora krav på att vattnet ska rinna av på ett korrekt. På ett nytt tak finns en skyddande barriär som slutligen är helt borta och materialet på taket blir påverkat. Då alger och mossa kan börja bilda rötter som expanderar vintertid kan sprickor i taket i värsta fall uppstå.

Innan målning påbörjas behöver vi börja med att utföra en grundlig taktvätt. Taktvätt utförs med en högtryckstvätt som har kapacitet på upp till 500 bar. En metod som effektivt avlägsnar smuts och påväxt. Det är viktigt med en ren yta på taket för att färgen ska kunna få ett riktigt bra fäste vid takmålningen.

En annan fördel med ett rent tak är att det blir lättare att upptäcka eventuella skador. Skador som då går att reparera för att inte vatten ska kunna tränga in under taket. Trasiga tegelpannor eller sprickor i plåttaket som gör det möjligt för vatten att tränga in.

Slutligen är det dags att applicera färg. Färgen appliceras i två omgångar. På det sättet säkerställer vi att färgen får vidhäftning samt skapar den viktiga skyddande hinnan. Efter den utföra behandlingen har vi förlängt takets livstid avsevärt. Samtidigt ser tak ut att vara helt nya när arbetet är slutfört.


Vi använder marknadens mest kvalitativa produkter för ett hållbart och långvarigt resultat vilket är en nyckelfaktor för lång livslängd. Vi målar även andra detaljer på taket så som målning av vindskivor, målning av hängrännor, målning av stuprör, målning av vindskiveplåtar, målning av takfönster, målning av takstege, målning av ventilationsrör med mera.

Med ROT-avdraget blir det ekonomiskt mycket fördelaktigt att låta oss utföra
takmålningen. Vi gör avdraget direkt på fakturan!


Taktvätt


Vi utför taktvätt av olika typer av takpannor och taktyper. Vi utför

taktvätt på bland annat betongpannor, tegelpannor, papptak och
plåttak. Med beprövade taktvättsmetoder och flera års kompetens
inom taktvätt. Undvik problem med mossa, alger och lav. Ge ert tak
en trygg lösning. Förebygg framtida skador. Kombinera gärna med en
takmålning.